Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Amado                      
Na het zien van een optreden van Kurt Cobain raakts singer-songwriter Amado als tiener geďnspireerd om muzikant te worden. Amado is geboren op Aruba en in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie. Amado besloot in 2014 het bandleven vaarwel te zeggen, om vervolgens verder te gaan werken aan een carričre als singer-ongwriter, met tot op heden meer dan 300 optredens op festivals, in theaters en muziekpodia door heel Nederland. Zijn set-list bestaat uit een gebalanceerde wisseling van eigen geschreven “easy listening” nummers en diverse covers van grote artiesten. Inspiratiebronnen zijn onder andere Neil Young, Jack Savoretti en Eddie Vedder. In 2016 verscheen Amado's debuutalbum 'Falling from the sky'. Momenteel is hij bezig met de opnames voor een nieuw album, waarvoor hij producer Gijs Knol in de arm genomen heeft. (Op de bovenstaande foto is Amado te zien met zijn vriendin Armanda en zijn vader/booker Ronald).
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Amado bracht voor de tweede keer in zijn carričre een bezoek aan Podium 107.1. Zijn eerste bezoek vond plaats in 2016. Tijdens die uitzending vertelde hij dat zijn vriendin meedeed aan het tv-programma 'Utopia' en dat hij haar enorm miste. Hij was geneigd om zijn vriendin op te halen en direct mee naar huis te nemen! Nu, drie jaar later, lag deze hele geschiedenis achter hem. Amado had zijn vriendin meegenomen naar de studio en ook zijn vader (tevens boeker) was meegekomen om het optreden mee te maken en te filmen. Tijdens het interview vertelde Amado o.a. over zijn nieuwe samenwerking met een producer. Uit deze samenwerking was de studio-opname 'Waiting for you' voortgekomen. Dit nummer beleefde bij Podium 107.1 direct na het optreden z'n radioprimeur!
 
Het item met Amado
Beluister hieronder het hele item met Amado, inclusief de drie live-nummers. Tijdens het interview werd een kleine reis door de tijd gemaakt. Amado vertelde hoe hij opgroeide in Aruba en Curacao, om vervolgens op vijftienjarige leeftijd naar Nederland te verhuizen. Hij vertelde hoe hij voor het eerst in aanraking kwam met de muziek en wie in de loop van de tijd zijn muzikale leermeesters werden. De opleiding aan de Herman Brood Academie komt uitgebreid ter sprake. Hoe heeft Amado deze opleiding ervaren en hoe is hij als persoon en muzikant veranderd sinds het afronden van de studie. Ook vertelt Amado over zijn toekomstplannen. Het interview wordt afgesloten met een vraag die verder gaat dan de muziek alleen: hoe ziet Amado's leven eruit als hij niet met muziek bezig is?
 


 


10 augustus
2019

Op deze datum was Amado te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'When you return', 'Never let you go' en 'Dromenland' LIVE.

Meer Amado?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: augustus 2019
Bron: Amado en aflevering 487 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn (bovenste) - Dave Hammelburg (onderste)
Techniek: Chris van Leeuwen