Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Altered Five                                           
Altered Five is vijf jaar terug begonnen als kerst-zanggroepje en vanuit daar doorgegroeid als vocalgroup. Altered Five bestaat uit 5 zangeressen die allemaal afgestudeerd zijn aan het Utrechts Conservatorium. Daar is hun liefde voor samenzang dan ook opgebloeid. Sindsdien heeft Altered Five vele optredens op haar naam staan. Zo hebben zij onder anderen in de Domkerk gezongen als voor- programma tijdens het Radio 4 kerstconcert, zijn zij te horen geweest bij het programma ’Spiegelzaal’ vanuit het concertgebouw op Radio 4 en hebben op grote bedrijfsfeesten van o.a Sixt als verassings-act gezongen. Helaas heeft Altered Five eind 2018 bekend gemaakt te zullen stoppen. Er volgen echter nog een paar laatste optredens, waaronder het afscheidsconcert dat op 1 juni 2019 plaatsvindt in Landhuis in de Stad in Utrecht.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn zaaide in de uitzending behoorlijk wat onrust. Artiesten mogen altijd nog eens terugkomen in Podium 107.1 na hun eerste bezoek, maar Maarten riep door de ether dat vandaag de eerste maar ook de laatste keer zou zijn dat de vocal group in de RPL studio's zou optreden. Al snel werd het mysterie opgelost: Altered Five gaat stoppen en Podium 107.1 had het genoegen om de dames nog eenmaal te ontvangen voor hun definitieve afscheid. Het optreden was bijzonder: de stemmen van de leden Altered Five matchen perfect met elkaar, maar hun karakters en voorkeuren bleken tijdens de uitzending enorm te verschillen. De sfeer tijdens het item was geweldig en de dames hadden zoveel lol, dat je op het einde nog maar één vraag kan stellen: waarom stoppen ze er eigenlijk mee?
 
Het item met Altered Five
Beluister hieronder het hele item met Altered Five, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview blikt Maarten met Noortje, Gabriëlle, Roos en Camille terug op vijf jaar Altered Five. Het verhaal begint bij een kerstoptreden dat aanvankelijk eenmalig zou zijn. Het optreden bleek echter zo succesvol te zijn dat een vervolg niet uitbleef. Een aantal hoogtepunten uit het bestaan van Altered Five worden langsgelopen, waaronder het optreden op Radio 4 en een bijzonder optreden tijdens een Vampierenfeest. Wat zien de dames zelf als het leukste moment van de afgelopen vijf jaar, en... zijn er ook optredens bij die ze het liefst zo snel mogelijk zouden willen vergeten? Na deze vragen komen er een aantal leuke mailtjes van luisteraars binnen. Aan het einde komt het afscheidsconcert (dat op 1 juni plaatstvindt) uitgebreid ter sprake. Zal er na 1 juni dan écht niet meer samengewerkt worden?
 

 


13 april
2019

Op deze datum was Altered Five te gast in ons programma. De nummers "In my life", "Still crazy after all these years" en "Girls just wanna have fun" werden live gespeeld.
 

Meer Altered Five?
Volg de band op Facebook!Tekst: april 2019
Bron: Altered Five en aflevering 470 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Chris van Leeuwen, Marco van der Meer & Tijmen Gol