Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Akoestival/Kunstpark 2019
Zondagmiddag 8 september 2019 presenteert Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP) voor de 16e keer het Akoestival in het Westdampark in Woerden. In combinatie hiermee organiseert het Cultuur Platform Woerden (CPW) de 8e editie van het Kunstpark. Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival. SOAP geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een podium en organiseert iedere eerste en derde donderdag van de maand een Akoestisch Open Podium in Drinkerij ‘t Bierhuys in Woerden. Op het Akoestival krijgen Woerdense muzikanten en bands eenmaal per jaar de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treedt een groot aantal acts op met een optreden van 25 minuten. Het evenement steunt volledig op vrijwilligers en ook de acts treden belangeloos op. Daardoor en door de vele sponsoren, kan het festival nog steeds gratis blijven. Op het tweede deel van het park is Het Kunstpark. Dit is een kramenmarkt waar kunstenaars en galerieën vertegenwoordigd zullen zijn, maar waar ook actieve kunst te bewonderen is. Op het Akoestival is er ook voor de kinderen veel te beleven. Een evenement voor jong en oud!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 17 augustus maakte het team van Podium 107.1 is een uitzending waarin vooruitgeblikt werd op het Akoestival. Ton van der Meer kwam langs in Podium 107.1 om namens het bestuur van SOAP te vertellen over de 16e editie van het Akoestival (zie foto rechts). Hij had Dave Kortekaas meegenomen om iets te vertellen over het Kunstpark. In het uur na het gesprek stond de band Sharp 11 op het podium, één van de acts die optreedt tijdens het Akoestival.
 
Het item met de organisatie
Aan het begin praat programmamaker Maarten Verduijn met Ton van der Meer over het Akoestival. Ton vertelt over de veranderingen die het bestuur heeft doorgemaakt: na het vertrek van Adriaan Slob zijn er vier nieuwe leden aan het bestuur toegevoegd. Ook zijn er veranderingen op het terrein waar het Akoestival plaatsvindt: het Westdampark is vernieuwd. In de loop van het interview wordt Dave Kortekaas van het Kunstpark bij het gesprek betrokken. Hij vertelt wat het Kunstpark precies is en welke bijzondere dingen je er tegen kunt komen. Aan het einde van het interview wordt de line-up van het Akoestival bekend gemaakt!

 


17 augustus
2019

Op deze datum was er een afvaardiging van de organisatie van Akoestival/Kunstpark te gast in ons programma.
 

Meer Akoestival?
Zet de site www.akoestival.nl in je favorieten of volg het festival op Facebook!
(Bestuurslid Ton van der Meer)


Tekst: augustus 2019
Bronnen: www.soapwoerden.nl Aflevering 488 van Podium 107.1.
Interview: Maarten Verduijn - Techniek: Chris van Leeuwen RPL FM
Foto: Dave Hammelburg