Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Akoestival/Kunstpark 2018

Zondagmiddag 2 september 2018 presenteert Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP) voor de 15e keer het Akoestival in het Westdampark in Woerden. In combinatie hiermee organiseert het Cultuur Platform Woerden (CPW) de 7e editie van het Kunstpark.
Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival. SOAP geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een podium en organiseert iedere eerste en derde donderdag van de maand een Akoestisch Open Podium in Drinkerij Ďt Bierhuys in Woerden.
Op het Akoestival krijgen Woerdense muzikanten en bands eenmaal per jaar de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treden twaalf acts op met een optreden van 25 minuten. Het evenement steunt volledig op vrijwilligers en ook de acts treden belangeloos op. Daardoor en door de vele sponsoren, kan het festival nog steeds gratis blijven.
Op het tweede deel van het park is Het Kunstpark. Dit is een kramenmarkt waar kunstenaars en galerieŽn vertegenwoordigd zullen zijn, maar waar ook actieve kunst te bewonderen is. Op het Akoestival is er voor de kinderen een springkussen en Kindercircus, ook kunnen zij professioneel geschminkt worden en genieten van suikerspinnen en popcorn.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Tijdens deze uitzending waren Roel van der Bij en Ben de Waal te gast om over de komende editie van Akoestival Kunstpark te vertellen. Roel werd aan de tand gevoeld door presentator Mees Weststrate en Ben werd geÔnterviewd door Maarten Verduijn. In het uur na dit item kwamen twee andere leden van het SOAP-bestuur langs voor een optreden: Nicole Sanders en Adriaan Slob. Hun optreden is elders op deze site terug te beluisteren.
 
Het item met de organisatie
Aan het begin van het item vertelt Roel van der Bij over de plannen voor de komende editie van het Akoestival. Ook komt aan bod dat het gaat om de 15e editie van het evenement. Op welke manier zal dit gevierd worden op 2 september? Ben de Waal vertelt over de samenwerking tussen Akoestival en het Kunstpark. Tijdens de komende editie van het Kunstpark zijn er een paar nieuwe elementen, zoals een hoek met kunst voor 18-plussers in kijkdozen. Aan het einde van het interview doet Roel van der Bij de line-up van het Akoestival uit de doeken. Dit is na te lezen op de site www.soapwoerden.nl.


 

28 juli
2018

Op deze datum was er een afvaardiging van de organisatie van Akoestival/Kunstpark te gast in ons programma.
 

Meer Akoestival?
Zet de site www.soapwoerden.nl in je favorieten of volg het festival op Facebook!
 

Tekst: juli 2018
Bronnen: www.soapwoerden.nl Aflevering 436 van Podium 107.1.
Interview: Mees Weststrate & Maarten Verduijn - Techniek: Chris van Leeuwen RPL FM