Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Akoestival/Kunstpark 2017

Zondagmiddag 27 augustus 2017 presenteert Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP) voor de 14e keer het Akoestival in het Westdampark in Woerden. In combinatie hiermee organiseert het Cultuur Platform Woerden (CPW) de 6e editie van het Kunstpark.
Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival. SOAP geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een podium en organiseert iedere eerste en derde donderdag van de maand een Akoestisch Open Podium in Drinkerij Ďt Bierhuys in Woerden.
Op het Akoestival krijgen Woerdense muzikanten en bands eenmaal per jaar de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treden twaalf acts op met een optreden van 25 minuten. Het evenement steunt volledig op vrijwilligers en ook de acts treden belangeloos op. Daardoor en door de vele sponsoren, kan het festival nog steeds gratis blijven.
Op het tweede deel van het park is Het Kunstpark. Dit is een kramenmarkt waar kunstenaars en galerieŽn vertegenwoordigd zullen zijn, maar waar ook actieve kunst te bewonderen is. Op het Akoestival is er voor de kinderen een springkussen en Kindercircus, ook kunnen zij professioneel geschminkt worden en genieten van suikerspinnen en popcorn.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 5 augustus brachten Roel van der Bij, Wijnand Brak en Ben de Waal een bezoek aan ons programma om uitgebreid te vertellen over het Akoestival/Kunstpark. Podium 107.1 had een primeur: de line-up van het Akoestival werd tijdens de uitzending bekend gemaakt. Naast het item met deze afvaardiging van de organisatie, was er in de uitzending een optreden van de band Jongens van de Straat. Deze formatie treedt op 27 augustus ook op tijdens het Akoestival. Het item met deze band is hier terug te luisteren. Een aantal weken na het Akoestival zal er in een speciale uitzending van Green Heart Connection en Podium 107.1 teruggeblikt worden op het evenement.
 
Het item met de organisatie
Beluister hieronder het hele item waarin wordt gesproken met Roel van der Bij en Ben de Waal van de organisatie. Tijdens het item wordt teruggeblikt op de editie van 2016, maar wordt ook uitgebreid ingegaan op het programma van 2017. Verder komen een aantal bijzondere nieuwe elementen van het evenement aan bod. Tot slot vraagt programmamaker Maarten Verduijn aan Roel en Ben wanneer Akoestival/Kunstpark 2017 voor hen een succes is.


 

5
augustus

2017


Op deze datum was er een afvaardiging van de organisatie van Akoestival/Kunstpark te gast in ons programma.
 

Meer Akoestival?
Zet de site www.soapwoerden.nl in je favorieten of volg het festival op Facebook!
 
Tekst: augustus 2017
Bronnen: www.soapwoerden.nl Aflevering 388 van Podium 107.1.
Foto's: Lex Vroemen.
Techniek: Marco van der Meer RPL FM