Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Akoestival/Kunstpark 2016

Zondagmiddag 28 augustus 2016 presenteert Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP) voor de 13e keer het Akoestival in het Westdampark in Woerden. In combinatie hiermee organiseert het Cultuur Platform Woerden (CPW) de 5e editie van het Kunstpark.
Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival. SOAP geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een podium en organiseert iedere eerste en derde donderdag van de maand een Akoestisch Open Podium in Drinkerij Ďt Bierhuys in Woerden.
Op het Akoestival krijgen Woerdense muzikanten en bands eenmaal per jaar de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treden elf acts op met een optreden van 25 minuten. Het evenement steunt volledig op vrijwilligers en ook de acts treden belangeloos op. Daardoor en door de vele sponsoren, kan het festival nog steeds gratis blijven.
Op het tweede deel van het park is tussen 13:00 uur en 17:00 uur Het Kunstpark. Dit is een kramenmarkt waar kunstenaars en galerieŽn vertegenwoordigd zullen zijn, maar waar ook actieve kunst te bewonderen is. Hier staat een derde podium, waar singer-songwriters en dichters zullen optreden.
Op het Akoestival is er voor de kinderen een springkussen en Kindercircus, ook kunnen zij professioneel geschminkt worden en genieten van suikerspinnen en popcorn.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 6 augustus brachten Nicole Sanders, Roel van der Bij en Wijnand Brak een bezoek aan ons programma om uitgebreid te vertellen over de 13e editie van het Akoestival/Kunstpark. Naast het item met deze afvaardiging van de organisatie, was er in de uitzending een optreden van de band Foggy Trail. Deze formatie treedt op 28 augustus ook op tijdens het Akoestival. 
 
Het item met de organisatie
Beluister hieronder het hele item waarin wordt gesproken met Roel van der Bij en Nicole Sanders van de organisatie van Akoestival/Kunstpark 2016. Tijdens het item wordt teruggeblikt op de editie van 2015, maar wordt ook uitgebreid ingegaan op het programma van 2016. Wil je weten of de organisatie weleens denkt aan uitbreiding van het festival? En of Roel van der Bij ooit zelf zou willen optreden op het Akoestival? Beluister het item dan hieronder!

 

 


6
augustus

2016


Op deze datum was er een afvaardiging van de organisatie van Akoestival/Kunstpark te gast in ons programma.
 

Meer Akoestival?
Zet de site www.soapwoerden.nl in je favorieten of volg Akoestival/Kunstpark op Facebook!

 
Tekst: augustus 2016
Bronnen: www.soapwoerden.nl Aflevering 339 van Podium 107.1.
Foto's: Lex Vroemen.
Techniek: Patrick Schalkwijk RPL FM