Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
IBROW                                
Na een lange zoektocht heeft IBROW (Frank van Geest) zijn draai nu echt gevonden. Waar bij eerdere projecten synthesizers al een bepalende rol speelden, begon IBROW na aanschaf van een drumcomputer vorm te krijgen. De sound van de drumcomputer sloot naadloos aan bij de analoge synthesizers en dit zorgde voor de droom om van IBROW een echte onemanshow te maken. IBROW staat live in een cockpit van microfoons, synthesizers, knopjes, faders en pedalen. Om alles te zien kun je op twee schermen IBROW’s action camera’s volgen zodat je niks mist. De vocals hebben iets weg van Phil Collins, de synthesizers van Talk Talk en andere bands uit de jaren 80, maar ook invloeden als Keane en M83 zijn te horen. Soms duister, soms dansbaar, vaak catchy en vooral altijd IBROW. Na IBROW’s debuut in februari 2017 maakt hij direct een indrukwekkende ontwikkeling door. Zo speelde IBROW in Stathe Utrecht, Steck Delft en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. Daarnaast was hij te horen op de radio en verzorgt hij in de tweede helft van het jaar de aftershow van Rondé in TivoliVredenburg. In 2018 is er keihard gewerkt aan nieuwe muziek voor de eerste EP. ‘Synthetic’ komt uit op 22 september en zal verkrijgbaar zijn op vinyl, cd en via digitale kanalen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Frank bracht in 2013 voor het eerst een bezoek aan ons programma, waarbij hij een solo-optreden gaf op piano. Vijf jaar na dato nam hij contact op met programmamaker Maarten Verduijn om hem in te lichten over zijn nieuwe project IBROW. Een nieuwe afspraak voor een optreden werd snel gepland!
Frank moest bij de studio zijn grote hoeveelheid apparatuur naar binnen sjouwen, waarbij het geheel gekscherend een 'ruimteschip' werd genoemd. Het was bijzonder om te zien hoe hij in z'n eentje verschillende soorten apparatuur bediende om indrukwekkende muziek neer te zetten. Het optreden was bijzonder en uniek. De nummers riepen herinneringen op aan de jaren '80. Vlak voordat Frank terugging naar huis, gaf hij een compliment aan het team van Podium 107.1. Hij vond het mooi om te zien hoe een gezellige groep mensen vol passie samenwerkt om een mooi programma te maken.
 
Het item met IBROW
Beluister hieronder het hele item met Frank, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item introduceert hij zijn project IBROW aan het luisterend publiek. Tijdens het interview wordt Frank geconfronteerd met een opname van zijn bezoek aan Podium 107.1 in 2013, toen hij nog onder zijn eigen naam bij ons opgetreden had. Frank maakte toen nog totaal muziek. Wat gaat er door hem heen bij het terughoren van dat fragment?
Verder vertelt Frank over een aantal hoogtepunten die hij als IBROW heeft meegemaakt: het eerste optreden in 2017, de deelname aan 'de Grote Prijs van Rotterdam' en het verzorgen van de aftershow van Rondé in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Aan het einde komen toekomstplannen ter sprake, waaronder de EP-release die eind september in de agenda staat.1 september
2018

Op deze datum was IBROW te gast in ons programma. De nummers "Synthetic", "Now and then" en "Symbiotic ground" werden live gespeeld.
 

Meer IBROW?
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg hem op Facebook!
 
 
Tekst: September 2018
Bron: IBROW en aflevering 439 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Marco van der Meer
RPL FM